Διαβάστε τη συνέντευξη στο vwoman.gr για την βράβευση των LALA DOLLS

Οι Lala Dolls της ελληνικής εταιρείας lalakooki συνδυάζoυν ψυχαγωγία και εκπαίδευση συμβάλλοντας θετικά στην ανάπτυξη των παιδιών

της Αθανασίας Μπίδιου (vwoman.gr)

Διαφέρουν από τις συνηθισμένες κούκλες προσφέροντας μια εμπειρία που υπερβαίνει ένα απλό παιχνίδι. Κάθε κούκλα έχει τη δική της προσωπικότητα, με ξεχωριστές προτιμήσεις, όνειρα και φιλοδοξίες. Στόχος τους είναι να συμβάλλουν θετικά στην ανάπτυξη των παιδιών, τα οποία μαθαίνουν να σκέφτονται εκτός των συνηθισμένων πλαισίων, ανοίγοντας το μυαλό τους σε νέες ιδέες και αντιλήψεις. Ο λόγος για τις Lala Dolls της εταιρείας lalakooki, που πρόσφατα βραβεύτηκαν με το Gold Toys Awards 2024 στην κατηγορία παιχνίδια με κούκλες.

Οι Lala Dolls σχεδιάστηκαν με την πολύτιμη συμβολή παιδοψυχολόγων και συγγραφέων παιδικών βιβλίων και απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 3-6 ετών. Με 13 χαρακτήρες, κάθε κούκλα είναι μια προσωπικότητα με μοναδικό όνομα και χαρακτήρα, επικεντρώνοντας σε διάφορες πτυχές της κοινωνίας και της ανθρώπινης εμπειρίας. Καθένας από τους χαρακτήρες αγγίζει ευαίσθητα κοινωνικά θέματα, προάγοντας συζητήσεις για την τέχνη, τα όνειρα, τη διαφορετικότητα και τη σημασία της καλλιέργειας των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Οι γονείς, σε αυτό το πλαίσιο, αναδεικνύονται ως οι «συνοδοιπόροι» καθώς ανακαλύπτουν μαζί με τα παιδιά τους τις ιδιαιτερότητες κάθε χαρακτήρα και ενθαρρύνουν την ανάπτυξη κριτικού σκέλους και ευαισθησίας στα κοινωνικά θέματα. Δεν παρακολουθούν απλώς, αλλά καθοδηγούν τις συζητήσεις, δημιουργώντας ένα πλαίσιο που ενθαρρύνει την εξερεύνηση και την κριτική σκέψη.

Ο παράγοντας του ύψους συμβάλλει στην ολοκληρωμένη εμπειρία του παιχνιδιού. Με ύψος περίπου 1 μέτρο, οι κούκλες Lala Dolls δημιουργούν έναν κόσμο προσαρμοσμένο στο μέγεθος των παιδιών, ενισχύοντας την αίσθηση ταύτισης και οικειότητας. Ουσιαστικά, η lalakooki, φέρνει κοντά στα παιδιά μια κούκλα-φίλο στο ίδιο ύψος, δημιουργώντας μια πραγματική αίσθηση συντροφικότητας.

«Η σειρά κουκλών Lala Dolls αναδεικνύει μια πρωτοποριακή προσέγγιση της εταιρείας lalakooki στην εκπαίδευση των παιδιών. Πίσω από τη σειρά αυτή, κρύβεται ένα πλούσιο εκπαιδευτικό υπόβαθρο. Οι Lala Dolls αντιμετωπίζονται όχι μόνο ως παιχνίδια αλλά ως εκπαιδευτικά εργαλεία που προωθούν τις κοινωνικές και συναισθηματικές ικανότητες των παιδιών αλλά και των ίδιων των γονέων. Τα παιχνίδια ρόλου δεν είναι μόνο διασκεδαστικά, αλλά αποτελούν και πλούσιο φορέα μάθησης. Συμβάλλουν στην ανάπτυξη της φαντασίας, της κοινωνικής ευαισθησίας και των γνωστικών ικανοτήτων των παιδιών. Είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την εκμάθηση βασικών ηθικών και κοινωνικών αξιών, προετοιμάζοντας τα παιδιά για τις προκλήσεις της σύγχρονης κοινωνίας. Αποτελούν ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης ενημερωμένων, συναισθηματικά έξυπνων πολιτών, που διαθέτουν τη δυνατότητα να κρίνουν, να εκφράζουν απόψεις και να συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνία», τονίζει στη Vwoman η δημιουργός της Lalakooki, Άντια Γεωργίου.

Σύμφωνα με την ίδια, οι Lala Dolls ενσωματώνονται επίσης στην πλατφόρμα της κοινωνικής ευθύνης μέσω του εκπαιδευτικού και θεραπευτικού τομέα, στηρίζοντας το έργο εκπαιδευτικών και ειδικών έχοντας ήδη υποστηρίξει τη δουλειά νηπιαγωγών, παιδοψυχολόγων και λογοθεραπευτών. Μέσα από αυτήν την πρωτοποριακή πρωτοβουλία, δημιουργείται μια δέσμευση για μια καλύτερη, πιο ευαισθητοποιημένη και συναισθηματικά ώριμη κοινωνία.

Έτσι, η σειρά Lala Dolls αναδεικνύεται ως πολύ περισσότερο από ένα απλό παιχνίδι – είναι ένα εκπαιδευτικό εργαλείο που συνδυάζει ψυχαγωγία και εκπαίδευση, προωθώντας την ανάπτυξη και την ευαισθητοποίηση των νέων γενεών.

Η έμπνευση για τη δημιουργία της Lalakooki

Η εταιρεία Lalakooki ιδρύθηκε το 2020, με έδρα το Αίγιο. Η δημιουργία της εταιρείας βασίστηκε στην πολυετή εμπειρία της Άντιας Γεωργίου στον χώρο των χειροποίητων δημιουργιών και της υψηλής ποιότητας υπηρεσιών γάμου, βάπτισης και events, που προήλθε από την μητρική εταιρεία Glam&Plan.

«Η συνεχής επαφή με νέες μαμάδες και τα μωρά τους με έκανε να συνειδητοποιήσω την αυξανόμενη ανάγκη για προϊόντα βρεφικής προίκας που συνδυάζουν υψηλή ποιότητα και ελληνική παραγωγή. Ήθελα να συμβάλλω ουσιαστικά στην καθημερινή φροντίδα και ανατροφή των μωρών και να δημιουργήσω προϊόντα που δεν εξυπηρετούν μόνο λειτουργικούς σκοπούς αλλά έχουν και μια αισθητική απήχηση, με μοναδικά σχέδια που αντανακλούν το προσωπικό στιλ. Έτσι, με πάθος και αφοσίωση, αποφάσισα να δημιουργήσω τη Lalakooki», τονίζει η κυρία Γεωργίου.

Η φιλοσοφία της Lalakooki βασίζεται σε τρεις κύριους άξονες: τη φροντίδα, την ποιότητα και τον σεβασμό προς το περιβάλλον. «Πιστεύουμε ότι τα πρώτα χρόνια της ζωής ενός παιδιού είναι καθοριστικά για την ανάπτυξή του, και γι’ αυτό δημιουργούμε προϊόντα που προάγουν την άνεση, την ηρεμία και την αγάπη. Χρησιμοποιούμε πιστοποιημένα υλικά, αποφεύγοντας βλαβερές χημικές ουσίες σε μια προσπάθεια να μειώνουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα σε κάθε στάδιο της παραγωγής. Με αυτόν τον τρόπο, τα προϊόντα μας φροντίζουν τόσο τα μωρά όσο και τον πλανήτη που θα κληρονομήσουν», εξηγεί η κυρία Γεωργίου.

Από τα πρώτα προϊόντα που δημιούργησε η Lalakooki, εκτός από τα είδη που αποτελούν μέρος μιας κλασικής βρεφικής προίκας, ήταν και οι κούκλες Lala Dolls. Οι Lala Dolls ξεχώρισαν αμέσως στην αγορά και αποτελούν σήμερα το πιο αναγνωρίσιμο και αγαπητό προϊόν της εταιρείας μας.

«Η βράβευση των Lala Dolls, στα Toys Awards είναι μια μεγάλη τιμή και αναγνώριση της προσπάθειάς μας να προσφέρουμε ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα στα παιδιά. Για εμάς, αυτή η διάκριση επιβεβαιώνει την αφοσίωσή μας στη δημιουργία παιχνιδιών που όχι μόνο διασκεδάζουν, αλλά και συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη των παιδιών.

Η βράβευση αποτελεί επίσης μια επιβεβαίωση της σκληρής δουλειάς της ομάδας μας και των συνεργατών μας που συμμετείχαν στη δημιουργία των Lala Dolls. Είναι μια απόδειξη ότι οι αξίες και η φιλοσοφία μας, που εστιάζουν στην ποιότητα, την καινοτομία και την ανθρωπιστική προσέγγιση, αγκαλιάζονται και εκτιμώνται από τους ειδικούς του χώρου και το κοινό.

Αυτή η διάκριση μας δίνει δύναμη και ενθουσιασμό να συνεχίσουμε να δημιουργούμε προϊόντα που προσφέρουν χαρά, ασφάλεια και εκπαίδευση στα παιδιά, ενώ παράλληλα μας ενθαρρύνει να καινοτομούμε και να εξελίσσουμε συνεχώς τα προϊόντα μας», υπογραμμίζει η Άντια Γεωργίου.

 

Η ίδια προσθέτει: «Στόχος μας είναι να γίνουμε η κορυφαία εταιρεία πολυτελών, χειροποίητων προϊόντων για γονείς και μωρά, που συνδυάζουν εξαιρετική ποιότητα, βιωσιμότητα και καινοτόμο σχεδιασμό. Οραματιζόμαστε να εμπλουτίζουμε τις ζωές των οικογενειών με προϊόντα που όχι μόνο προσφέρουν άνεση και ασφάλεια στα μωρά, αλλά και υποστηρίζουν τη συνολική ανάπτυξή τους μέσω της αγάπης και της φροντίδας. Για να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο, σκοπεύουμε να επεκτείνουμε τη γκάμα των προϊόντων μας με νέες καινοτόμες προτάσεις που θα ανταποκρίνονται στις εξελισσόμενες ανάγκες των γονιών και των παιδιών.  Η δέσμευσή μας για εξαιρετική ποιότητα και καινοτομία παραμένει ακλόνητη, ενώ παράλληλα στοχεύουμε στη συνεχή βελτίωση των προϊόντων μας μέσω της συνεργασίας με ειδικούς και της ακρόασης των αναγκών των πελατών μας».

Τα προϊόντα της Lalakooki μπορείτε να τα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα www.lalakooki.gr, και σε ένα δίκτυο επιλεγμένων καταστημάτων λιανικής πώλησης σε Ελλάδα και Κύπρο.

Back To Top